12e klas TSO bouwtechnieken 2021-2022 In dit internationale uitwisselingsprogramma dat gefinancierd werd door het Erasmus+ programma van Europa, gingen we een samenwerking aan met de Waldorf school “Zakladni Skola a Stredni […]

12e klas TSO bouwtechnieken 2021-2022

In dit internationale uitwisselingsprogramma dat gefinancierd werd door het Erasmus+ programma van Europa, gingen we een samenwerking aan met de Waldorf school “Zakladni Skola a Stredni Skola” uit Ostrava in Tsjechië.

Het doel van het project was het uitwisselen van knowhow over duurzame ecologische bouwtechnieken door middel van het samen ontwerpen, plannen en bouwen van een duurzaam Tiny-house.

Voor de ontwerp en planningsfase trokken de leerlingen van onze twaalfde klas TSO bouwtechnieken twee weken naar Tsjechië en voor de bouwfase kwamen de leerlingen van de dertiende klas van de school in Tsjechie  twee weken naar Gent.

Dit was voor de leerlingen een bijzonder boeiende en leerrijke ervaring omdat ze naast lesinhouden over duurzaam bouwen ook de kans kregen om de cultuur en gewoontes van andere land te leren kennen. Het verblijf in gastgezinnen zorgde bovendien voor een bredere kijk op de wereld en was een goede oefening in zelfredzaamheid.

Neem voor meer informatie, foto’s en filmpjes zeker een kijkje op de projectwebsite en de instagrampagina die door de leerlingen zelf gemaakt werden