Onder de naam ‘Vizier’ organiseren we voordrachten en thema-avonden rond de steinerpedagogie en antroposofie.
Ouders, buren, collega’s, familie, kennissen, (oud-)leerlingen, geïnteresseerden: jullie zijn allemaal van harte welkom om aan te sluiten.
Ons doel is om de gemeenschap die we allen samen vormen, extra te voeden en te inspireren door ons samen te buigen over thema’s en workshops die rechtstreeks aanleunen bij de leefwereld van de kinderen die onder onze hoede staan.
Woensdag 12 Maart
In ons westers denken, beschouwen we spijt als een last die we meedragen en beter zouden loslaten. In die ‘no regrets’-houding schuilt een afkeer voor alles wat negatief is. Het zou ons belemmeren in het positieve leven dat we willen leiden. Spijt negeren zorgt evenwel voor een omgekeerd effect. We trekken geen lessen om in de toekomst betere beslissingen te nemen. Daardoor stoten we vaak tegen dezelfde steen. We ervaren spijt als iets negatiefs. Maar eigenlijk is het een fotografisch negatief. Als je de donkere kamer durft in te duiken, kun je er de positieve betekenis van ontdekken. Elk individu kampt met spijt. Kansen die we niet hebben gegrepen. Beslissingen die verkeerd uitpakten. Keuzes waar we niet achter stonden. Dat kan belemmerend werken. Deze lezing werpt een positieve blik op spijt en toont aan hoe onze rugzak geen blijvende last hoeft te zijn. Maar net waardevolle bagage.
Johan Terryn studeerde Taal- en Letterkunde (UAntwerpen) en Communicatiewetenschappen (UGent). Hij begon al snel aan een carrière in de media. Zowel bij radio als TV. Hij ontving verschillende prijzen voor zijn werk.
Hij bleef hongerig om inhoudelijk te groeien. Dat deed hij o.a. door een professionele coach opleiding te volgen. Sinds 2020 vertelt hij verhalen om mensen beter met zichzelf en met elkaar te verbinden.
Hij maakte indruk met zijn gesprekken in de podcast Het uur blauw, waarin hij mensen in diepe rouw sprak. Verder schrijft hij columns voor Radio 1 en maakt hij de podcast Seks verandert alles met Rika Ponnet.
Alle thema-avonden starten stipt om 20u in de toneelzaal van de middelbare Steinerschool Gent (toegang via Eendrachtstraat 40). Op school is er een fietsparking. Je auto parkeren kan in de omliggende straten of op de parking van station Dampoort op wandelafstand van de school.