Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

 

MEDEDELING

Bereikbaarheid van het CLB in de kerstvakantie

 

 

Beste leerling, beste ouders

 

 

Mogelijk brengt het einde van dit trimester een aantal vragen met zich mee rond (her)oriëntering. Wil je daarover graag even van gedachten wisselen of heb je een andere vraag, dan ben je welkom bij Vrij CLB regio Gent.

 

Tijdens de kerstvakantie is het CLB enkel op afspraak bereikbaar op

 • maandag 21 december 2020

(voor een gesprek op het CLB of via online videogesprek)

 • dinsdag 22 december 2020

(voor een gesprek op het CLB of via online videgesprek)

 • maandag 28 december

(enkel voor een online videogesprek)

telkens van 8u15 tot 16u30.  

 

Gezien de huidige coronamaatregelen vragen we om steeds vooraf een afspraak te maken via volgende link: www.vclbgent.be/maakjeafspraak

 

Indien je moeilijkheden hebt om een afspraak in te plannen via de link, kan je bellen naar het nummer van het onthaal, 09 277 84 00.

 

De inschrijvingslink is actief vanaf 16/12/2020 tot en met 28/12/2020. Bij het inplannen van de afspraak, kan je zelf kiezen hoe je dit overleg liefst wil laten doorgaan, via online videogesprek of op het CLB (Halvemaanstraat 96, 9040 Sint-Amandsberg).

 

 

Natuurlijk houden we ons bij een overleg op het CLB telkens aan de coronamaatregelen, om zowel jouw als onze veiligheid te garanderen.

 

 

 

Indien je graag een afspraak wenst in het kader van een studiekeuze of schoolverandering, vul dan vóór ons gesprek al de ‘I LIKE’ test op www.onderwijskiezer.be in en breng de resultaten mee naar het gesprek. De resultaten van deze vragenlijst geven een beeld van jouw interesses en voorkeuren wat betreft studierichtingen. Zo kunnen we het gesprek vlotter en gerichter laten verlopen.

 

Tijdens de sluitingsperiode van het CLB zijn er heel wat andere diensten/websites waar je terecht kan voor advies of als je even wat steun kan gebruiken.

Enkele suggesties:

 

 • awel.be: de website van de Kinder- en Jongerentelefoon. Ook nog telefonisch te bereiken via 102.

 

 • OverKop: een huis waar jongeren tussen 12 en 25 jaar terecht kunnen voor een luisterend oor en activiteiten. Ze ontvangen je gratis en zonder afspraak. Er is ook een online aanbod. Tijdens de vakanties loopt er in OverKop Gent een aparte programmatie met wisselende uren. De activiteiten en wanneer ze plaatsvinden, ontdek je op de facebookpagina van OverKop Gent: https://www.facebook.com/overkopgent/.                      Drabstraat 18, 9000 Gent)

 

 • JAC (JongerenAdviesCentrum): je kan vrij langsgaan voor een babbel als je het wat moeilijk hebt of als je vragen hebt rond relaties, drugs, moeilijkheden thuis, …

(Drabstraat 18, 9000 Gent)

 

 • watwat.be: een platform dat jongeren wil informeren toeleiden naar advies of hulp, rond elk mogelijk thema (o.a. corona, studiekeuze,…)

 

 • zorgenvoormorgen.be: een website van de Vlaamse overheid specifiek rond het thema corona en hoe je hiermee kan omgaan als ouder of jongere.

 

 • Je kan (anoniem) chatten met:
  • een medewerker van het CLB via clbchat.be: beschikbaar op ma 21, di 22 en woe 23 december 2020 van 14-21u. Hier kunnen zowel ouders als leerlingen terecht, met om het even welke vraag.
  • een medewerker van het JAC van maandag tot vrijdag van 11u. t.e.m. 20u. Ga voor meer info naar jac.be en klik op ‘chat’ op de contactpagina.
  • een medewerker van Awel, elke dag, met uitzondering van zon- en feestdagen, van 18 u. t.e.m. 22 u. Ga naar awel.be.
  • een medewerker van Tele-Onthaal, elke weekdag van 18u tot 23. Ook op zon- en feestdagen. Je kan Tele-Onthaal ook 24/24u en 7/7 bellen op het nummer 106.

 

 

 

Bovenal wensen we je een deugddoende kerstvakantie!

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

Je CLB-medewerker