Lezing door Peter Vandermeersch De voeding wordt in de huidige tijd voornamelijk beoordeeld op basis van de inhoudsstoffenwat een interessante manier om kennis en informatie te vergaren. Ze draagt echter ook beperkingen in […]

Lezing door Peter Vandermeersch

De voeding wordt in de huidige tijd voornamelijk beoordeeld op basis van de inhoudsstoffenwat een interessante manier om kennis en informatie te vergaren. Ze draagt echter ook beperkingen in zich, steeds meer zichtbaar door de vele tegenstrijdigheden, onduidelijkheden en verwarring die we in het vakgebied van de voeding terugvinden. Steeds meer mensen vragen zich daardoor ook af wat ze uiteindelijk nog kunnen of mogen eten.

We bekijken naast de inhoudsstoffen ook de levenskrachten in de voeding. Dielevenskrachten vinden we zowel bij de planten als in de mens terug. Het zijn reële krachten die echter niet zichtbaar zijn en daardoor voor de hedendaagse wetenschap nagenoeg onbestaande. Toch kunnen we deze levenskrachten, of energetische krachten, objectief leren kennen en ervaren. Ze zichtbaar maken. Via concrete inhouden, voorstellingen en praktisch uitgewerkte voorbeelden kunnen we een aantal stappen zetten om deze levenskrachten te leren kennen.​

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)