Nieuws

Hier vind je alle updates en evenementen van onze school.

  • Alles
  • Actueel
  • Events

We hebben nog enkele vrije plaatsen in het middelbaar

We hebben nog enkele vrije plaatsen in het middelbaar: - het 1ste middelbaar - de 3de graad aso - de 2de en 3de graad tso, Bouw- en houtkunde Gelieve contact op te nemen via e-mail leerlingenadministratiems@steinerschoolgent.be. Je kan ook je kind inschrijven via het webadres inschrijven.

We hebben nog enkele vrije plaatsen de basisschool

Zoeken jullie nog een school voor je zoon of dochter? In de lagere school hebben we nog enkele vrije plaatsen in klas 1, 2, 3, 5 en 6. Welkom! Gelieve contact op te nemen via e-mail leerlingenadministratiebs@steinerschoolgent.be.

De school is telefonisch niet bereikbaar

Tijdens de werkzaamheden op de middelbare school is de telefoonkabel stuk getrokken. De middelbare school is tijdens de vakantie enkel bereikbaar via e-mail. vragen voor de directie: directiems@steinerschoolgent.be vragen voor de leerlingenadministratie: leerlingenadministratiems@steinerschoolgent.be algemene vragen: info@steinerschoolgent.be.

CLB tijdens coronatijd

"Bekendmaking CLB-werking coronatijd" Je bent een leerling en je maakt je zorgen over … - het online les volgen en alle taken die je tijdig moet indienen, - de terugkeer naar school en hoe dat dan precies zal verlopen, - je rapport op het einde van het schooljaar, en of je wel zal mogen overgaan, [...]

Online opendeurdag Steinerschool Gent

Vanaf 31 maart is iedereen welkom op onze online opendeurdag! Elke week geven drie leerkrachten beeld en uitleg bij hun vakken op Facebook en Instagram. Ook beantwoorden we met veel enthousiasme al jullie vragen over eender welk vak, onze pedagogie, praktische zaken, ... Vragen? Stuur ons een privébericht Reageer op de posts op Facebook of [...]

Volg je de (middelbare) school al op Facebook en Instagram?

1 maand geleden

Steinerschool Gent

De school is deze dagen niet telefonisch bereikbaar. Voor vragen mail naar info@steinerschoolgent.be
Zouden deze foto’s verklaren waarom? We nemen afscheid van een aantal ateliers en de toneelzolder. De oude “Jommekeszaal” verschijnt weer even maar zal plaatsmaken voor een prachtig nieuw en duurzaam gebouw.
... Lees meerMinder

Naar Facebook

2 maanden geleden

Steinerschool Gent

Opdracht Nederlands in klas 9A: "gevonden gedichten" ✨ ... Lees meerMinder

Naar Facebook

2 maanden geleden

Steinerschool Gent

In een periode beeld + kartonnage van juf Raachel en juf Karla kregen de leerlingen de opdracht om een kleurvertaling te maken van een zelfgekozen impressionistisch of expressionistisch werk op karton of stevig papier. Daarna werden die bewerkt met insnijdingen, of door om te vouwen, te doorweven om zo aan het platte vlak een extra ruimtelijke dimensie te geven. Ontdek de zeer uiteenlopende creatieve resultaten! 😍 ... Lees meerMinder

Naar Facebook

2 maanden geleden

Steinerschool Gent

23 juni: Sint-Jansfeest ☀🌿🔥

Bij de midzomerzonnewende of het Sint-Jansfeest bereikt de zon het hoogste punt aan de hemel. Het is de lichtste tijd van het jaar. Om ons heen zien ze de natuur zo uitbundig en rijk. Maar kort daarna volgt een ommekeer, de zon begint te dalen en verliest zijn lichtkracht. Op dit feest kijken we vooruit naar de toekomst en stellen we ons open voor het nieuwe en onbekende. Het is een blij feest van bloemenkransen, dans en zang, met een Sint-Jansvuur en vrolijkheid. Maar het is ook een periode van reflectie. Zo heeft ook alles wat samen in het voorbije jaar aan kennis en inzicht hebben opgenomen tijd nodig om te rijpen. Het moet even met rust gelaten worden om dan na de zomervakantie met nieuwe voornemens aan de slag te gaan. Dit jaar kunnen we niet samen vieren, maar wel thuis:
... Lees meerMinder

Naar Facebook

2 maanden geleden

Steinerschool Gent

TONEELZOLDER - VERKOOP

Van nu tot en met 29 juni, telkens van 10 uur tot 13 uur, kan je in de oude toneelzolder terecht voor de verkoop van kledij, meubels, boeken …. Allerlei zaken die we niet mee verhuizen naar de nieuwe toneelzolder maar waar toch mooie herinneringen aan vastzitten. De opbrengst gaat naar de toneelzolder en de werking van de school.

Zin om eens te komen kijken of er interessante koopjes tussen zitten, kom gerust langs of maak een afspraak met Brigitte De Sloover op 0474 774 823. Hou wel rekening met de opgelegde coronamaatregelen: hou afstand, draag een mondmasker en volg de aangegeven richtingspijlen op de grond.
... Lees meerMinder

Naar Facebook