Nieuws

Hier vind je alle updates en evenementen van onze school.

  • Alles
  • Actueel
  • Events

Inschrijvingsperiode 2e tot en met 6e middelbaar

De inschrijvingen voor 2e t.e.m. 6e middelbaar (klassen 8 t.e.m. 12) starten op maandag 25 mei vanaf 9 uur. Je kan jouw kind aanmelden voor een klas door het invullen van het aanmeldingsformulier dat op 25 mei vanaf 9 uur online zal gezet worden op de webpagina inschrijven, onder de titel 'Inschrijvingen voor klassen 8 t.e.m. [...]

Inschrijvingsperiode 1e middelbaar afgelopen

De aanmeldingsperiode voor het 1e jaar middelbaar onderwijs is afgelopen. Op vrijdag 15 mei 2020 ontvang je een mail met het resultaat van aanmelding. Als je een plaats krijgt toegewezen op onze school, kan je je kind inschrijven op school. Bij ons kan je van 18 mei tot 10 juni je toegewezen plaats digitaal omzetten [...]

Online opendeurdag Steinerschool Gent

Vanaf 31 maart is iedereen welkom op onze online opendeurdag! Elke week geven drie leerkrachten beeld en uitleg bij hun vakken op Facebook en Instagram. Ook beantwoorden we met veel enthousiasme al jullie vragen over eender welk vak, onze pedagogie, praktische zaken, ... Vragen? Stuur ons een privébericht Reageer op de posts op Facebook of [...]

Online info-avond tso Steinerschool Gent

Online info-avond over onze tso-richting Bouw- en Houtkunde. Meester Tom verwelkomt je met een presentatie. Er is tijd voor vragen. Inschrijven is niet nodig. De link om mee te volgen wordt hier gedeeld op 3 juni. Tot dan! Tijd: 20u00 - 21u00 Datum: 3 juni 2020

Corona-update: Heropening school vanaf 15 mei

"Zoals jullie vernamen in de media, zullen de scholen opnieuw openen op 15 mei. Dat geldt ook voor onze school. Er zijn echter bijzonder veel praktisch-organisatorische, veiligheids- en pedagogische gevolgen gekoppeld aan deze heropstart. We nemen de komende dagen om die verder uit te klaren alvorens jullie verder te informeren." Beste ouders Ondertussen hebben we [...]

Volg je de (middelbare) school al op Facebook en Instagram?

3 dagen geleden

Steinerschool Gent

Wist je dat onze tso-richting Bouw- en Houtkunde (3e-6e middelbaar) een bosbouwweek, landmeetweek, vele bouw- en houtpractica en jaarlijkse individuele stages bevat?

Meer info op 3 juni op de Online info-avond tso Steinerschool Gent en op onze website www.steinerschoolgent.be/bovenbouw-tso.
... Lees meerMinder

Naar Facebook

4 dagen geleden

Steinerschool Gent

#Onlineopendeurdag 🥬 Tuinbouw in klas 5, 6 en 7 🐔 Meester Dimitri

In het vak Tuinbouw krijgen de leerlingen bijna altijd buiten les op het ‘tuinbouweiland’, een mooi stukje natuur op 10 minuten wandelen van de school. Het vak zit al decennialang in het pakket van de Steinerpedagogie: we vinden het belangrijk dat kinderen de wisseling van de seizoenen en de natuur als organisme kunnen beleven door ervaring. Ze krijgen inzicht in de groei van zaad tot vrucht, hoe verschillende elementen elkaar beïnvloeden binnen een ecosysteem en ontwikkelen respect voor de natuur. Ook zorgen ze heel het jaar voor de kippen.

De les begint meestal met een kringgesprekje over een thema als bomen, water, bodems, etc. De rest van de tijd wordt er hands-on gewerkt in kleine groepjes, alleen of met een halve klas.

In het najaar oogsten we fruit, groenten, bessen, noten en verzamelen we zaden. Soms koken we op een ‘rocket stove’ iets lekkers van de buit. Op de herfstdag van deze foto's maakten we verse pompoensoep.

We sprokkelen en zagen hout, snoeien, weven, mulchen en planten erop los. We zaaien winterharde soorten en brengen meerjarige planten en struiken in in het geheel. De bio-dynamische landbouw en de permacultuur dienen als inspiratiebronnen.

Tijdens de winter maken we samen compost, leggen we paadjes aan en versieren we adventskransen. De leerlingen oefenen het veilige en ergonomische gebruik van gereedschap. Tijdens binnenlessen gaan we dieper in op ecologische ontwerpprincipes en thema's als stadslandbouw en de rol van fungi.

In de lente zaaien we voor op school en in de serre, wordt de grond geschoffeld en gaan we stelselmatig meer buiten zaaien. Groenten, bloemen, kruiden, ... De kinderen leren stekken, aanaarden, aanbinden en wilde eetbare planten herkennen.
... Lees meerMinder

Naar Facebook

5 dagen geleden

Steinerschool Gent

Juf Elisabeth aan het woord:

Onze zevendeklassers zijn de laatste tijd niet stil blijven zitten in hun kot, integendeel! Er werd getekend, geschilderd en gefotografeerd en veel leerlingen ontdekten nieuwe manieren om creatief aan de slag te gaan. 🎨🖍 Tijdens één van de online PO-lessen hebben we het werk van de kunstenaar Miró bewonderd, dit was de aanzet voor een fantasierijke 'krabbeltekening'... Hier enkele resultaten van hun werk.
... Lees meerMinder

Naar Facebook

5 dagen geleden

Steinerschool Gent

De inschrijvingen voor klassen 8 t.e.m. 12 voor nieuwe leerlingen starten op maandag 25 mei om 9u. Op dat moment verschijnt er een aanmeldingsformulier op steinerschoolgent.be/inschrijven. Wees er snel bij, want voor sommige jaren zijn de plaatsen beperkt! Voor meer info en vragen kan je terecht op de website, via mail naar leerlingenadministratiems@steinerschoolgent.be of op 09 235 78 12 (ma/di/do).

Het aanmeldingsformulier is niet hetzelfde als het registratieformulier dat je nu al op de website vindt. Dat dient om je uitgebreide gegevens in te geven en kan zowel voor als na de inschrijving worden ingevuld.
... Lees meerMinder

Naar Facebook

7 dagen geleden

Steinerschool Gent

Een streepje poëzie! Klas 7A kreeg in de ochtendperiode Nederlands de opdracht om een corona-elfje te maken thuis. Een elfje is een gedicht van 11 woorden, verdeeld over 5 versregels. ... Lees meerMinder

Naar Facebook