Inschrijven middelbare school

Aandachtspunten voor elke geïnteresseerde

U bent welkom op onze infomomenten

 • zaterdag 21 maart 2020 van 13.30 tot 16.30 uur: OPEN DEUR NAMIDDAG voor de ouders en kinderen met interesse in de middelbare school, inclusief infosessies, workshops, open ateliers en demolessen, GAAT NIET DOOR.
 • vrijdag 8 mei 2020 van 9 tot 12 uur: SNUFFELVOORMIDDAG tso Bouw- en houtkunde, voor leerlingen die naar het derde middelbaar gaan (klas 9). Schrijf uw kind in ten laatste op 30 april via snuffeldag@steinerschoolgent.be.
 • maandag 18 mei 2020 om 20 uur: INFOAVOND over de volledige middelbare school enkel voor de ouders met interesse in de middelbare school (deze avond is niet geschikt voor de kinderen!)

Hier kunt u het Pedagogisch project middelbare school en het Schoolreglement middelbare school raadplegen.

In deze video kom je (bijna) alles te weten over de Middelbare Steinerschool Gent.

Hier kunt u het filmpje over de nieuwe aanmeldingsprocedure raadplegen.

 

Inschrijven in de zevende klassen (1ste jaar secundair)

Beste ouder

Volgend schooljaar zet uw kind de stap van het lager naar het secundair onderwijs!

Wenst u uw zoon of dochter in te schrijven in een Gentse secundaire school voor het schooljaar 2020-2021? Meld hem of haar dan eerst aan via het online aanmeldingssysteem. Met dit systeem hoeft u niet meer aan een school te kamperen en worden alle vrije plaatsen op een transparante en objectieve manier verdeeld.
Alle Gentse secundaire scholen en enkele scholen uit de randgemeenten nemen deel.

Deze brochure beantwoordt al uw vragen over het aanmelden en inschrijven van uw kind. Hoe maakt u een keuze uit alle scholen, hoe meldt u uw kind precies aan, wanneer zijn de inschrijvingen en nog veel meer…

Wat betekent dit nu concreet voor u?

LET OP: de oorspronkelijke data werden aangepast vanwege het corona-virus

 • De school past de dubbele contingentering toe
 • Onze school volgt de centraal vastgelegde tijdslijn voor aanmelden en inschrijven:
  • 23 maart (12 uur) tot en met 8 mei (12 uur) 2020: elektronische aanmeldingsperiode voor alle leerlingen, inclusief voor kinderen van personeel en broers en zussen. Schrijft u zich in met voorrangsrecht broer/zus en kinderen van personeel in de middelbare school, dan moet u dit vermelden.
  • 15 mei 2020: communicatie naar de ouders i.v.m. de elektronische aanmeldingsperiode
  • 16 mei tot en met 10 juni 2020: omzetten van de toegewezen plaats naar een inschrijving; op zaterdagvoormiddag 16 mei 2020 kunt u, na de bekendmaking van de toegewezen plaats, zonder afspraak uw kind komen inschrijven vanaf 9 uur tot 12 uur. 

Zorg dat u bij de fysieke inschrijving de volgende documenten bij u hebt:

 • identiteitskaart van uw kind (of kids-ID of geboortepas + isi+-kaart).
 • eventuele bewijsstukken die kunnen staven dat uw kind aan één van de volgende twee ‘sociale mix indicatoren’ voldoet:
  • een bewijs van het ‘recht op een studietoelage’ van uw kind voor dit of vorig schooljaar. De inschrijving is pas definitief bij het afgeven van een geldig bewijs.
  • de tweede sociale mix indicator ‘moeder geen diploma secundair onderwijs’ kan men in vertrouwen aanduiden.

Om de inschrijving vlot te laten verlopen, dringen wij erop aan om uw kind vooraf digitaal te registreren via het registratieformulier voor klas 7.

Zaterdagvoormiddag 16 mei 2020 vanaf 9 uur tot 12 uur: startdatum voor de inschrijvingen voor de resterende vrije plaatsen

Tot binnenkort!

 

Inschrijvingen voor klassen 8 t.e.m. 12 (vanaf 2de leerjaar secundair)

De inschrijvingen voor de schooljaren vanaf het 2de leerjaar secundair kunnen doorgaan vanaf maandag 25 mei 2020 vanaf 9 u op het secretariaat van de middelbare school. Ingang via de Eendrachtstraat 40. Op maandagvoormiddag 25 mei kunt u zonder afspraak uw kind komen inschrijven vanaf 9 uur tot 12 uur.

Zorg dat u bij de fysieke inschrijving de identiteitskaart van uw kind bij u hebt!

Om de inschrijving vlot te laten verlopen, dringen wij erop aan om uw kind vooraf digitaal te registreren via het registratieformulier voor klas 8-12.

Na de ondertekening van het inschrijvingsregister (chronologische volgorde) ontvangt u als kandidaat een inschrijvingsdocument of een document van niet-gerealiseerde inschrijving (wachtlijst). Ouders op de wachtlijst worden chronologisch opgebeld van zodra een gerealiseerde inschrijving schriftelijk wordt opgezegd en de wachtlijst dus opschuift.

Indien het kind ons niet bekend is via een steinerschool gelieve vooraf contact op te nemen met Elke De Gussem, de verantwoordelijke voor de leerlingenadministratie, via e-mail leerlingenadministratie@steinerschoolgent.be. Na de inschrijving maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek na 30 juni.

 

Alle contacten lopen via Elke De Gussem, de verantwoordelijke voor de leerlingenadministratie. Zij is bereikbaar via e-mail leerlingenadministratie@steinerschoolgent.be of op het rechtstreeks telefoonnummer 09 235 78 12, op maandag en dinsdag tussen 9 uur en 16 uur, en op donderdag tussen 9 uur en 15.30 uur.